top of page

Wat is gevelreiniging?

U herkent het vast wel. U woning staat er net zoals de tuin keurig bij. Maar de gevel of het dak wordt grijs of soms zelfs groen. Dit komt door het weer of door vervuiling. Zelf de ladder opklimmen is dan niet wat direct in u opkomt. Dus met de jaren wordt uw gevel vuiler en u wilt hier vanaf. Dan is gevelreiniging de oplossing. Gevel reinigen is het verwijderen van aanslag en vervuiling op uw gevel. Dak- en gevelreiniging wordt in Nederland steeds vaker uitgevoerd, omdat het een belangrijke vorm van onderhoud is. 

 

Huis verkopen of gekocht?

Een frisse schone gevel laat uw woning er letterlijk tussenuit springen. Ook na de aankoop van uw huis is een schone gevel letterlijk en figuurlijk een nieuwe frisse start. Het takenpakket van uw gevelspecialist behoort onder andere gevelreiniging en impregneren. In de afbeelding hieronder ziet u de gevelreiniging voor en na.

Wij vertellen u graag meer over de gevel laten reinigen, de gevelreiniging kosten, de verschillende methodes voor het reinigen van je gevel, impregneren en het voegwerkherstel.

 

Waarom moet ik mijn gevel laten reinigen?

Voor zowel particulieren als bedrijven is gevelreiniging belangrijk. Het aanzicht alleen al, een schone gevel zorgt tenslotte voor een frisse uitstraling en vaak een betere staat van de gevel. Daarnaast verhoogt het de waarde van uw pand. De gevel laten reinigen door onze professionals heeft een aantal voordelen:

  • Juiste reinigingsmethode: Onze specialisten weten welke reinigingsmethode zij het beste kunnen gebruiken om de gevel te reinigen. Wanneer de verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast, kan dit afbreuk doen aan de gevel. De specialisten van Prova voorzien u van het beste advies voor de juiste reinigingsmethode. Wij reinigen met stoom en warm water.

  • Professionele reinigingsmiddelen: Wij werken met een professioneel gevelreinigingsmiddel. Daarnaast hebben wij alle middelen beschikbaar om de reiniging uit te voeren.  

  • Gevelreiniging en impregneren: Zodra de gevel is gereinigd, is het van belang om deze daarna te impregneren. Dit zorgt ervoor dat de gevel vochtafstotend wordt en vuil zich minder makkelijk hecht. Door de gevel te impregneren hoeft de gevel in het vervolg minder vaak gereinigd te worden. Wij kunnen dit direct na de gevelreiniging voor u doen. 

bottom of page